Mine helt egne retter

Chili-Tomatsuppe, med et pift af abrikos & bacon

2 kg tomater ( grov hakket)
2 røde peber (grov hakket)
4 - 5 løg ( grov hakket)
5 - 6 fed hvidløg ( hakket)
2 hele chili med kerner (hakket, gerne fint)
1 stk frisk ingefær (hakket)
2 dl dry martini
salt og peber
1 tsk vanille pulver
lidt frisk timian eller rosmarin (hakket)
1 dl cremefraiche
saften af 2 lime
1 pose abrikoser ( hver abrikos klippes i 2-3 stykker)

til servering bruges:
hvidt brød i tern, ristet på panden med lidt smør og sukker
suppe nudler, kogte
sprød stegt bacon
 cremefraiche
Frisk hakket basilikum


Varm lidt olie i en tykbundet gryde, heri svitses løg og hvidløg, når løgene er blanke tilsættes tomater, rød peber, chili og ingefær, dette svitses under omrøring i ca. 4 - 5 minutter, derefter tilsættes dry martini og det hele koger ca. ½ time. Tomater og peberfrugt skal være bløde. 
Det hele blendes med en stavblender og de sidste ingredienser tilsættes. Retten smages til med salt og peber, samt frisk krydderurt, så man får den smag man gerne vil have. 
Bon appetit










Rødkål a´la Irene

1/4 rødkål
2 æbler, skrællet og i tern
1 håndfuld tørrede tranebær
1 dl mørk portvin
1 barneske ribsgele
tilsmages med salt og rødvineddike 

Varm lidt olie i en tykbundet gryde, svits den grov snittet rødkål, tilsæt æbler, tranebær og portvin. dette koger til det er mørt men ikke udkogt, der skal stadig være lidt bid i kålen. Smages til med salt og rødvineddike.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar